Do 20 september 2018

Delfia Batavorum lezing "Stadsbeschrijving van Delft van Lieve van Ollefen"

Waalse Kerk bij het Prinsenhof

Op 20 september organiseert Delfia Batavorum de lezing "Stadsbeschrijving van Delft van Lieve van Ollefen",  welke wordt verzorgd door de historicus Sander Wassing.

Kunnen we ons Delft nog zo idyllisch voorstellen, zoals te zien is op de gravures van Lieve van Olleven uit het eind van de 18e eeuw? Hoe zagen Delft en de dorpen in de omgeving er twee eeuwen geleden uit? Waar hielden inwo-ners zich in het dagelijks leven mee bezig?
Wie geïnteresseerd is in deze vragen, kan terecht bij de reisbeschrijvingen van ‘de Neder-landsche stad- en dorpbeschrijver’ Lieve van
Ollefen (1749-1816). Van 1793 tot 1801 werkte hij aan een reeks beschrijvingen van steden en dorpen in Zuid- en Noord-Holland. De ligging van een plaats, bijzondere gebouwen, de bezig-heden van de bewoners en de ontstaansge-schiedenis, het komt allemaal aan de orde. Voorafgaand aan iedere beschrijving vinden we schitterende gravures.
Op donderdag 20 september 2018 neemt histo-ricus Sander Wassing ons mee naar de tot nu toe vrijwel onbekende beschrijvingen van Lieve Ollefen. Hoe volledig is het venster op Delft dat Van Ollefen ons biedt en kloppen de gegevens allemaal? Wie was Lieve van Ollefen? Wat zien we precies op de gravure? Tijdens de lezing komen deze vragen aan de orde en waant u zich in achttiende-eeuws Delft.

De lezing start om 20.00 u en is gratis voor leden van Delfia Batavorum, niet-leden € 5,=