Za 20 oktober 2018

Excursie VKHZ naar Loosduinen

Kasserie OCK, Monsterseweg 4, den Haag

Excursie 20 oktober naar Loosduinen, georganiseerd door de Vrienden Kastelen Holland en Zeeland:

U wordt op zaterdag 20 oktober vanaf 10.00 uur ontvangen in de Kasserie OCK op het landgoed Ockenburg, met koffie. Kasserie ‘OCK’, Monsterseweg 4, Den Haag. Parkeren is mogelijk op de openbare parkeerplaats aan het begin van Landgoed Ockenburgh.
De deelnemers die per openbaar vervoer komen kunnen dit op het inschrijfformulier aangeven als zij op station Den Haag HS of CS afgehaald willen worden. U dient dan uiterlijk om 9.30 uur op het station te staan.

Het programma:

10.00 uur – Ontvangst met koffie in de Kasserie OCK op het landgoed Ockenburg.
10.30 uur – Rondwandeling buitenplaats Ockenburg en een kijkje in de Villa
12.00 uur – Lunch in de Kasserie OCK.
13.15 uur –​ Bezichtiging ruïne Stenen kamer Madesteyn.
14.00 uur – Ontvangst in Landhuis Rosenburgh (Quarles van Uffordzaal) met koffie/thee.
14.15 uur – Welkomstwoord en uitleg programma door Erica Holtheijer, vrijwilliger Historisch Genootschap Parnassia Groep.
14.20 uur – Presentatie over Van Pest- en Dolhuys naar Buitenplaats Oud Rosenburg overlopend in Tweede Wereldoorlog Rosenburg en de deportatie van Joodse patiënten en onderduikers door Corry van Straten, vrijwilliger Historisch Genootschap Parnassia Groep.
14.40 uur – Groep 1: Rondleiding over het terrein - Groep 2: Rondleiding door Landhuis.
15.00 uur – Omdraaien rondleidingen.
15.20 uur –​ Afsluiting programma Rosenburgh in de ontvangstkamer.
16.00 uur –​ Bezichtiging buitenplaats Meer en Bosch.
16.30 uur – Afscheidsdrankje met een hapje in Taverne Meer en Bosch.

Adressen:
Buitenplaats Ockenburgh, Monsterseweg 4, Den Haag.
Ruïne Stenen kamer Madesteyn,  Monsterseweg t.o. 21, Den Haag.
Buitenplaats Rosenburgh, Dadelplein 1, Den Haag.
Landgoed Meer & Bosch, Heliotrooplaan 5, Den Haag.

Kosten voor deze Excursie bedragen € 30,-- voor begunstigers en € 35,-- voor een introducé.
Dit bedrag is inclusief entree geld, lunch, koffie/thee, Zeeuwse Bolus  en afsluitend drankje.

Let op: Opgave is geheel vrijwillig, eenmaal aangemeld is het niet meer vrijblijvend.
Mocht u zich alsnog afmelden dan zijn daar kosten aan verbonden. Tot drie dagen voor de excursie 50%, binnen 3 dagen geen restitutie i.v.m. gemaakte kosten.
Deelname geschiedt met eigen vervoer en geheel op eigen risico!!

Inschrijfformulier:
Ik verklaar hierbij dat ik mijn bijdrage overgemaakt heb op IBAN NL87 RABO 0310 8937 71 t.n.v. Stichting Vrienden Kastelen Holland en Zeeland, o.v.v. naam en Najaars-excursie Loosduinen.