Do 19 april 2018

Lezing "Delft en de Tweede Wereldoorlog: prof. J.L. van Soest en begraafplaats Jaffa" in Delft

VAK, Westvest 9, DelftDelfia Batavorum organiseert op deze avond twee lezingen, verzorgd door Mechtild de Jong en Marja van Rossum in het kader van Delft en de Tweede Wereldoorlog. Mechtild de Jong neemt u mee naar het mysterieuze oorlogsverleden van TU-hoogleraar J.L. van Soest. Vermoedens bestaan dat hij een actieve rol speelde in het verzet, maar er zijn nog heel veel vragen te beantwoorden. Wie weet kan deze avond enkele van de raadsels oplossen. Marja van Rossum zal vertellen over de begraafplaats Jaffa, die in de oorlogs-periode een bijzondere rol in Delft speelde. 

Mechtild de Jong is biologe. Zij was enige jaren lerares in het voortgezet en beroeps-onderwijs. Na een ambtelijke functie bij de provincie Zuid-Holland werd ze Tweede Kamerlid voor het CDA. Ze had veel belang-stelling voor het natuurbeleid. Na haar Kamerlidmaatschap werd ze raadslid in Delft.
Marja van Rossum is (kinder)filosofe en schrijfdocente. Sinds 1997 filosofeert zij iedere week met kinderen op een basis-school in Delft.
Zij ontwikkelde onder meer het programma ‘Ik mis je zo’, waarbij de deelnemers worden meegenomen over de oudste begraafplaats van Delft, Jaffa (1868). Zij heeft haar eigen bedrijf, Groot Denkraam.

Datum: donderdag 19 april 2018
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: De VAK, Westvest 9
Toegang: Leden Delfia Batavorum gratis, niet-leden € 5. Aanmelden niet nodig