Do 25 oktober 2018

Lezing Die Haghe: "Haags erfgoed van de Koude Oorlog"

Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7; aanvang: 15.00 uur in de SalonKees van Leeuwen van de Stichting Militair erfgoed verzorgt deze lezing over het boek 'Schuilen in Den Haag', warvan hij een van de auteurs is.

Aan de hand van foto’s vertelt hij over het erfgoed van de Koude Oorlog.   De Koude Oorlog heeft veel sporen nagelaten in Den Haag. Als residentie van de regering was de stad een voor de hand liggend doelwit tijdens een conflict met de Sovjet Unie. Om de bevolking en regering te beschermen waren er in Den Haag veel atoomkelders. Na 1991 zijn er veel verdwenen of dichtgemetseld, maar er zijn ook een flink aantal bewaard gebleven. Over veel van de objecten is weinig bekend omdat ze het predicaat 'geheim' of 'staatsgeheim' hadden. Dankzij dit boek worden deze mysterieuze overblijfselen uit de Koude Oorlog voor de vergetelheid behouden. Na afloop van de lezing is er ruimte voor vragen en signeren. 

Kees van Leeuwen is kunstenaar en doet onderzoek naar atoombunkers en de koude oorlog. Hij is geïnteresseerd in het gevoel van isolement van deze bouwwerken.

Kosten: € 6 voor leden Die Haghe, € 7 voor introducés