Wo 14 november 2018

Lezing HG Oud-Pijnacker "Jan van Brederode" door Frits van Oostrom

De Acker, Park Berkenoord 2, Pijnacker

Op 14 november organiseert het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker deze lezing, die wordt verzorgd door Frits van Oostrom, die voor zijn boek over Jan van Brederode de Libris Geschiedenis Prijs 2018 ontving:

Rond 1372 kwam op het luisterrijke kasteel Santpoort Jan van Brederode ter wereld in de meest gezegende omstandigheden. Een kleine veertig jaar later sneuvelde hij roemloos als ridderlijke huurling. Hij nam deel aan de Slag bij Azincourt in 1415 en eindigde in een naamloos graf.
In zijn boek "Nobel Streven, het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van ridder Jan van Bredero", reconstrueert Frits van Oostrom de loop van Bredero’s bizarre leven. Het is met verbluffende details en vol geestdrift geschreven.

Rechercheur van de Middeleeuwen, zo werd Frits van Ooststrom door Bas Blokker in de NRC omschreven Prof. dr. Frits van Oostrom is hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht en winnaar van o.a de AKO Literatuur Prijs en de Spinoza Prijs. Hij was voorzitter van de Commissie die de Nederlandse Canon in 2006 presenteerde. Als geen ander weet hij in lezingen de duistere Middeleeuwen tot leven te wekken.
Recent ontving Frits van Oostrom de Gouden Penning van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunst, Hij is de eerste
Nederlander die deze belangrijke penning in ontvangst mocht nemen. Hij was een van de vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs.
Nobel Streven won. Op 28 oktober 2018 ontving Frits van Oostrom de prijs. Inmiddels zijn er al 600.000 exemplaren van deze biografie
verkocht.
De lezing vindt plaats op woensdag 14 november 2018 in ‘De Acker’, Park Berkenoord 2, Pijnacker. Aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.
De toegang is gratis voor leden. Belangstellende niet-leden zijn ook van harte welkom (bijdrage € 5).