Di 9 oktober 2018

Lezing HG Oud-Westland: "De toekomst van militair erfgoed en de Atlantikwall"

Noviteit, Choorstraat 99, Monster

Op 9 oktober organiseert het Historisch Genootschap Oud_Westland deze lezing, welke wordt verzorgd door Peter de Kram: in Hoek van Holland heeft hij zich al jong verdiept in de geschiedenis van de Atlantikwall. Als gids leidde hij lang groepen rond voor musea of overheidsinstanties. Daarnaast heeft hij een uitgebreid archief aangelegd bestaande uit documentatie van zowel Duitse als Geallieerde zijde. Dit archief wordt uitgebreid gebruikt bij lezingen. Sinds 2013 is hij voorzitter van Stichting Stelling 33 die creatief hergebruik van militair erfgoed bevordert. Daarnaast is hij actief als onafhankelijk adviseur voor de lokale overheid en musea op het gebied van Atlantikwall-gerelateerde initiatieven. De lezing gaat over de Atlantikwall in Hoek van Holland, Westland en Rotterdam (nauw verbonden met Hoek van Holland). Peter de Krom gebruikt allerlei beeldmateriaal en koppelt het aan de belangstelling van de mensen. Hij kan ook goed het algemene verhaal vertellen en zoomt dan in op zijn gebied. Voor hem is het belangrijk om het verhaal heel dichtbij te houden.

De lezing wordt gehouden in de Noviteit aan de Kloosterlaan 31-33, 2681 LD Monster. De aanvang is om 20.00 uur. Niet leden betalen een bijdrage van € 4,- in de kosten van de koffie