Nieuws: Rijswijk en regio

I'm Binck Festival 2017 >>>

6 oktober 2017


I'M BINCK FESTIVAL 2017: BOUWEN AAN DE TOEKOMST VAN DE STAD

Op 6 oktober start de vijfde editie van het eigenzinnige I’M BINCK Festival. Het festival op avontuurlijke industriële locaties neemt je 24 uur mee door de Binckhorst als proeftuin van de toekomst. Ontdek dit industriegebied in transitie en laat je verrassen tijdens de expedities begeleid door de locals.

Nieuwsgierig naar de trends van de toekomst? Kom dan naar GRENSVERLEGGERS, de markt waar (lokale) makers laten zien wat zij elke dag bedenken en hoe zij innoveren. Hoe maak je van een oude fietsband een nieuwe riem of hoe kan je glas snijden met een laserstraal? Proef op de foodmarkt hoe een biertje smaakt met regenwater! Ideeën over de toekomst van de Binckhorst? Praat mee op de BINCKHORST TOP 2017 hoe we samen het gebied de komende 10-15 jaar kunnen ontwikkelen en verrijken.

Laat je in de avond betoveren door de muziek- en dansvoorstelling ‘Sophie’ van Andreas Denk (plan d-) of luister bij de Kompaan Beer Bar naar lokale bandjes. Zin in wat meer avontuur? Neem dan je camper mee en overnacht op de eerste Bivak Urban Camping in de Binckhorst!

En dat alles natuurlijk vergezeld van lekker eten, drinken, dans en muziek. Ontdek de Haagse Binckhorst als een gebied dat jou meer te bieden heeft dan je denkt!

Locatie
Het hart van het festival bevindt zich in de Binckhaven bij Ateliercomplex De Besturing (Saturnusstraat 91). In die omgeving hiervan liggen ook de Haagse hotspots Urban Bistro Mama Kelly en Kompaan Beer Bar. Bij Ateliercomplex De Besturing vind je de opvallende, mobiele kiosk ‘Brute Binck’, waar je een polsbandje voor het festival kan halen en waar alle expedities door het gebied starten.

Stichting Haags Industrieel Erfgoed SHIE presenteert de vernieuwde Binckhorst-app

In het kader van het I’M Binckfestival 2017 presenteert de SHIE de vernieuwde Binckhorst-app met brochure in De Besturing, Saturnusstraat 89-91. De brochure vormt een handleiding en toelichting voor een ontdekkingstocht met de Binckhorst-App door dit typisch Haagse gebied. Ooit een polder met bossen en weilanden, maar in de 20ste eeuw omgevormd tot industrieterrein, is de Binckhorst in de 21ste eeuw alweer op weg naar een nieuwe structuur. Een gebied in transitie waar in de toekomst wonen en werken met elkaar verweven zullen zijn.

Van 16.00 tot 18.00 uur is er een debat in De Besturing onder de titel ‘Binckhorst top 2017’ over de toekomst van het gebied. De uitkomsten van het debat worden samen met de onlangs opgestelde kernwaarden van de Binckhorst aan wethouder Revis aangeboden. Ook zal de SHIE-brochure behorend bij de app rond 18.00 uur officieel aan de wethouder worden aangeboden.

De Binckhorst is vanaf eind jaren 70 een nieuwe weg ingeslagen, van een puur industriegebied naar een bedrijventerrein met zeer uiteenlopende functies. Met name in de laatste tien jaar is de gemeente steeds meer planmatig aan de slag gegaan en zijn grote veranderingen in gang gezet. In dat kader heeft de SHIE samen met het Haags Historisch Museum in 2013 een app samengesteld met de belangrijkste historische gebouwen in de Binckhorst. Inmiddels is er veel gebeurd en veranderd in het gebied. Reden genoeg om de app te actualiseren en aan te vullen met nieuwe initiatieven en met door nieuw onderzoek ontdekte historische wetenswaardigheden. Financieel werd dit mogelijk gemaakt door de Subsidieregeling Particuliere Initiatieven Binckhorst (PIB2) van de gemeente Den Haag.

Vrijdag 6 oktober van 15.00 tot 19.00 uur

Locatie: De Besturing, Saturnusstraat 89-91, Den Haag

Openbaar vervoer: bus 26 (halte Saturnusstraat) 

Meer informatie over het festival: http://imbinckfestival.nl