Wo 25 oktober 2017

Erfgoed Rijswijk lezingen in het kader van "750 jaar kerk in Rijswijk"

Museum Rijswijk, Herenstraat 67Onder de paraplu van Erfgoed Rijswijk werken Museum Rijswijk, de Bibliotheek aan de Vliet, de Historische Vereniging Rijswijk, Bureau Monumentenzorg & Archeologie van de gemeente Rijswijk, Museum Bescherming Bevolking en de Archeologische Werkgroep Rijswijk samen om de cultuurhistorie van Rijswijk zichtbaar te maken.

Op woensdag 25 oktober 2017 presenteren deze organisaties zich met een gezamenlijk lezingenprogramma. Dit sluit aan op de activiteiten, die plaats vinden in het kader van “750 jaar Kerk in Rijswijk”.

Programma:

  • Hans Koot (Bureau monumentenzorg en archeologie van de gemeente Rijswijk): “Greep uit de bouwgeschiedenis van de Oude Kerk”
  • Ruud Poortier (Historische Vereniging Rijswijk): “Achtergronden bij de tentoonstelling “750 Kerk in Rijswijk”
  • Frans Cladder, architect en lid begeleidingscommissie bouw kerk op Ypenburg:      “De bouw van de kerk op Ypenburg” (Historische Vereniging Ypenburg)
  • Lia Boshoven (Museum Rijswijk): “Tradities, vernieuwing en verandering na 1950”.

Kaarten ad € 3,00, inclusief koffie of thee zijn verkrijgbaar via de website van Bibliotheek aan de Vliet: www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de kassa van Museum Rijswijk tijdens de openingsuren.