Wo 21 augustus 2019

Lezing Delfia Batavorum "Kloeg gelegenheidskleding: vijf generaties ondernemen in Delft"

Van de Mandelezaal, Prinsehof, Delft

Als kind speelde Mark Kloeg al in de winkel van zijn vader Reijnier. Nu zwaait hij de scepter over een knusse winkel in de Broerhuisstraat, waar hij smokings en jacquets verhuurt voor alle moge-lijke gelegenheden. Hoogleraren, ministers, promovendi en burgemeesters behoren tot zijn clien-tèle, maar ook jolige studenten en zenuwachtige bruidegoms. Mark is de vijfde generatie Kloeg die zich in Delft bezighoudt met herenmode, in het bijzonder de verhuur van gelegenheids-kle-ding.
Trudy van der Wees schreef een jubileumboek over de geschiedenis van Kloeg, één van de oud-ste Delftse familiebedrijven, tevens hofleverancier. Het begon met Koos en Kaatje, die dankzij een erfenisje in 1869 hun ‘affaire’ konden openen in de Jacob Gerritstraat. De zaak groeide uit tot een succesvolle onderneming die werd gerund door kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Op woensdag 21 augustus bestaat Kloeg exact 150 jaar. Trudy van der Wees vertelt op deze avond over de geschiedenis van Kloeg en zij gaat in gesprek met Reijnier en Mark Kloeg over hun gedrevenheid voor de winkel én hun andere passie: muziek. Een bijzonder verhaal over een bijzondere winkel. Op deze avond zal het eerste exemplaar van het jubileumboek worden uitgereikt. En uiteraard is het daarna voor alle aanwezigen te koop.
• Datum: woensdag 21 augustus 2019;
• Aanvang lezing: 20:00 uur;