Do 28 maart 2019

Lezing HV Voorburg: "De herinnering blijft...Bezuidenhout 3 maart 1945"

De Voorhof, Herenstraat 77A, Voorburg

Op 3 maart 1945 werd de wijk Bezuidenhout in Den Haag getroffen door een verwoestend bombardement. In het licht van de bevrijding werd de wijk per vergissing gebombardeerd door de Engelse luchtmacht. Het plan was de V2-installaties in het Haagse Bos te treffen. Niet deze installaties maar de wijk het Bezuidenhout werd in het hart geraakt.
Een groot deel van de wijk lag in puin, honderden mensen lieten bijgevolg het leven of raakten gewond en tienduizenden verloren hun huis. Velen vluchten naar Voorburg en elders, waar ze zorgzaam door de bewoners werden opgevangen.
De Stichting 3 maart ’45 zet zich in voor blijvende aandacht voor deze ramp en haar vele slachtoffers. Daarbij wil ze vooral het verhaal van deze historische gebeurtenis levendig houden voor de huidige generatie.

Op donderdag 28 maart 2019 is Lia van den Broek, voorzitter van de Stichting 3 maart '45, te gast bij de Historische Vereniging Voorburg en neemt u mee naar de gebeurtenissen van 1945.

Deze lezing wordt om 20.00 u verzorgd in de grote zaal van de Voorhof, Herenstraat 77A in Voorburg