Wo 15 maart 2023 t/m Zo 19 maart 2023

Operaproject ‘Naundorff, het mysterie van het Kalverbos'.Trudy van der Wees vertelt hoe Delftse opera Naundorff tot stand kwam

 

Professionele solisten, musici en maar liefst 45 amateurzangers en solisten, schitteren in ‘Naundorff, het mysterie van het Kalverbos’, een spectaculaire en op en top Delftse muziektheaterproductie, die van 15 tot 19 maart te zien is in HAL015. Trudy van der Wees schreef het libretto voor deze nieuwe Delftse stadsopera. Op woensdag 15 februari komt ze erover vertellen tijdens een lezing in de Lutherse Kerk.

 

In het Delftse Kalverbos bevindt zich het graf van Karl Wilhelm Naundorff (1785-1845). Deze Duitse klokkenmaker beweerde dat hij in werkelijkheid Louis XVII was, de doodgewaande zoon van de Franse koning Louis XVI en Marie-Antoinette. Die naam prijkt ook op zijn grafsteen. Hoewel diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de vermeende Franse troonpretendent niet de waarheid sprak, blijft de kwestie Naundorff tot op de dag van vandaag omstreden.

 

'Naundorff, het mysterie van het Kalverbos’ is een initiatief van Stichting Zangstudio Delft. De voorstelling vertelt het verhaal van Naundorff binnen een actuele context. Hoe staat het met de waarheid in een wereld vol fake news en alternatieve waarheden? En, wat is de rol van de wetenschap daarbij? Tegen die achtergrond blijkt het verhaal van Naundorff opvallend eigentijds.

 

 

Delfia Batavorum steunt via het Delfia Batavorum-fonds het operaproject ‘Naundorff, het mysterie van het Kalverbos'. Leden van de vereniging krijgen korting op de kaarten voor de opera. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.zangstudiodelft.nl/kaartverkoop.