Nieuws: Rijswijk en regio

Kunst en historie in de Nieuw-Benedictus >>> LEES MEER

12 april 2021


Aan de Huis te Landelaan op de hoek van de Generaal Spoorlaan staat nog de toren van de voormalige Benedictuskerk: de kerk -- gebouwd in 1956 naar ontwerp van de architect J. de Jong in de stijl van de Bossche School-- is in 2004 gesloopt.

Op de  plek van de kerk is nu in opdracht van Rijswijk Wonen het appartementencomplex de Nieuw-Benedictus gebouwd.

Eind 2020 hebben de kunstenaars Mariska Malle en Ben Stolk (zij hebben hun atelier in de Torenstraat) de opdracht om een wandschildering en een 3D object te ontwerpen voor de entreehal van het wooncomplex Nieuw-Benedictus in Rijswijk. Hun uitgangspunt was met deze kunstwerken een impressie te geven van de historie van het gebied rondom het wooncomplex. Een van de onderdelen van dit kunstproject is een serie gestileerde en uitgelaserde afbeeldingen met daarop markante plaatsen en gebouwen die in de directe omgeving staan of gestaan hebben.

Natuurlijk hoort hier de Benedictuskerk waarnaar de locatie vernoemd is bij, maar ook het oude station Rijswijk, landgoed Te Werve, de Naald, de Boogaart en de zaagmolen langs de Vliet. Van de 6 afbeeldingen hebben wij een serie linosneden gemaakt, deze gebundeld, genummerd en gesigneerd en voorzien van een beschrijving.

De serie wordt in een kleine oplage van 100 stuks gedrukt op wit of aan de lino aangepast gekleurd papier, formaat 21 x 30 cm. De serie lino’s worden op 3 mei tijdens de opening van het eerste Nieuw-Benedictus appartementencomplex en de onthulling van de toegepaste kunstwerken gepresenteerd.

De prijs voor 6 lino’s in feestverpakking is bij voorinschrijving € 125,-. Na 3 mei betaalt u in de vrije verkoop € 145,- voor deze serie. Bestellen van deze serie linosneden kan door overmaking van € 125,- op banknummer NL98 INGB 0002 0888 97 tnv Gusto-Ateliers Den Haag, onder vermelding van ‘Benedictus linosneden op wit/gekleurd papier*’. *geef aan welke uitvoering u wilt U kunt de lino’s ophalen in het atelier van Mariska of Ben, Torenstraat 1c/e. Wilt u ze thuisgestuurd hebben, mail dan uw adres naar benjjmstolk@kpnplanet.nl . De portokosten bedragen € 6,-

In deze filmpjes wordt een impressie gegeven van de wandschildering en de kunstwerken, die zij maakten voor de Nieuw-Benedictus:

Project Ben Stolk-Mariska Mallee in Nieuw Benedictus van Rijswijk Wonen - YouTube

Samenwerking Ben Stolk en Mariska Mallee kunstopdracht Nieuw Benedictus Rijswijk - YouTube

Ben Stolk en Mariska Mallee voltooien de kunstwerken in de entree van Nieuw Benedictus - YouTube