Nieuws: Rijswijk en regio

Nieuwe druk "Buitenplaatsen in het Westland" >>> LEES MEER

19 oktober 2020


Nieuwe druk verschijnt 31 oktober!

Het Genootschap Oud-Westland is erin geslaagd om een nieuwe oplage van hun succesvolle boek ‘Buitenplaatsen in het Westland” te
realiseren.
U kunt nu alvast reserveren. De prijs bij intekening bedraagt €24.95 na verschijnen €29.95
Ga hiervoor naar: https://oudwestland.nl/winkel/

In de regio Westland waren er in vroeger eeuwen veel duinen, weilanden en bossen. Adel en rijke patriciërs, met name uit het regeringscentrum Den Haag, lieten in deze streek een buitenplaats bouwen. Tot een samenhangende studie over de geschiedenis van de buitenplaatsen in onze regio en de vraag of de tuinbouw in het Westland voortkomt uit de buitenplaatsen kwam het echter nooit. Deze prachtige uitgave voorziet in deze leemte.
Het boek bestaat uit twee delen en is zeer rijk geïllustreerd.

Deel 1 behandelt de ontstaangeschiedenis van de buitenplaatsen in het Westland in vier hoofdstukken van Martin van de Broeke.

In deel 2 worden 18 buitenplaatsen belicht.

In een zeer competitief veld werd het boek vereerd met de Ithakaprijs, de prijs voor vernieuwend of verbindend onderzoek naar Nederlandse kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen. De jury memoreert: “De foto’s in ‘Buitenplaatsen in het Westland ’laten vooral zien wat er niet of nauwelijks meer is, maar daar staat een rijkdom aan kaarten en tekeningen uit de tijd van de bouw en aanleg tegenover. Het boek krijgt een bijzondere meerwaarde door de uitvoerige geschiedenis die Martin van den Broeke presenteert van de buitenplaatsen”.
RESERVEER NU MET INTEKENVOORDEEL!

BIJ VOORINTEKENING VIJF EURO VOORDEEL