Nieuws: Rijswijk en regio

Open dag Europees Octrooibureau 14 en 15 september >>>>

14 september 2019


Op zaterdag 14 september en zondag 15 september aanstaande organiseert de Werkgroep Open Monumentendag van de Historische Vereniging Rijswijk de jaarlijkse Open Monumentendagen. Het programma kunt u terug vinden op deze site: onderaan, bij de tegel Open Monumentendag. Maar een grote verrassing willen we u niet onthouden: dit jaar doet het Europees Octrooibureau (EOB) mee en is het prachtige, nu al monumentale gebouw van het EOB in Rijswijk open voor belangstellenden tijdens het weekend van Open Monumentendag!

Een bijzonder gebouw, monument van de toekomst

Het nieuwe gebouw is in de zomer van 2018 geopend in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Het monumentale pand dat is geïnspireerd op de lokale omgeving is ontworpen door de gerenommeerde architecten Ateliers Jean Nouvel (Parijs) en Dam & Partners Architecten (Amsterdam). De architectuur is gedurfd en zeer eigentijds, in combinatie met een moderne, geavanceerde infrastructuur.

Hoe bijzonder het gebouw is blijkt wel uit het feit dat het nieuwe EOB-pand is uitgeroepen tot “Best Tall Office Building” tijdens de internationaal gerenommeerde “Tall + Urban Innovation Conference” in het Chinese Shenzhen begin april dit jaar. De prijs is uitgereikt door de Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH). De CTBUH is wereldwijd de belangrijkste brancheorganisatie op het gebied van grote gebouwen en toekomstige steden.

Open dag bij het EOB

Op zaterdag 14 september en zondag 15 september kunt u deelnemen aan rondleidingen in het indrukwekkende gebouw, dat normaal gesproken niet vrij toegankelijk is. Speciaal voor de Open Monumentendag in 2019 stelt de leiding van het Europees Octrooibureau het pand open voor publiek. Dit is dan ook een unieke kans waar veel mensen gebruik van zullen willen maken. Vanaf de bovenste etage, op ruim 100 meter hoogte, heeft u tevens een schitterend uitzicht over de omgeving, en kunt u kilometers ver kijken!

Op beide dagen zullen de rondleidingen starten vanaf 10:00 uur ’s ochtends; de laatste rondleiding start om 15:00 uur. De tours zullen ongeveer 30 minuten in beslag nemen en zullen worden gegeven in het Nederlands of Engels.

Aanmelden om het EOB te bezoeken

Uw bezoek plannen

  • U dient 15 minuten voor de start van de rondleiding aanwezig te zijn. Neem uw bevestiging en een geldig identiteitsbewijs (bijvoorbeeld een paspoort of id-kaart) mee.
  • U wordt verzocht zoveel mogelijk per (brom-)fiets of openbaar vervoer te komen; parkeren is enkel mogelijk in de omgeving van het gebouw.

 Blok 14 en 15 september in uw agenda!

Houd dit weekend vrij in uw agenda om interessante monumenten in Rijswijk te bezoeken, die in het kader van Open Monumentendag te bezichtigen zijn. En natuurlijk helemaal als u van de unieke gelegenheid gebruik wilt maken om het EOB-gebouw te bezoeken!