Stadswandelingen door de HVR

Wilt u meer te weten komen over de geschiedenis van Rijswijk en daar ook voorbeelden van zien? Boek dan met een groep een stadswandeling bij de HVR! Er zijn twee wandelingen mogelijk, waarbij u wordt rondgeleid door een professionele gids:

1. "Monumenten­wandeling Oud-Rijswijk"

Deze wandeling voert langs een aantal prachtige gemeentelijke en rijksmonumenten in het oude centrum: onder andere wordt de (bouw)geschiedenis verteld van het Tollenshuis (Museum Rijswijk), de buitenplaats Hofrust, de Oude Kerk, historische woonhuizen in de Schoolstraat en de Herenstraat, Welgelegen en Villa Elise aan het Julialaantje, de Naald en het voormalige paleis Huys te Nieuburch in het Rijswijkse Bos.  

 
 

Inschrijven

2. "Architectuur in Leeuwendaal"

Deze bijzonder woonwijk is in de jaren 1900 tot 1940 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Tijdens deze wandeling wordt de geschiedenis van deze bijzondere woonwijk geschetst en wordt er stilgestaan bij drie belangrijke architectuurstromingen uit het begin van de 20e eeuw, waarvan mooie voorbeelden in de wijk te vinden zijn: de Jugendstil of Art Nouveau (vooral aan de Geestbrugweg en in de Leeuwendaal- en Koninginnelaan), De Stijl (Sociëteit Amicitia) en de Amsterdamse School (Frederik- en Regentesselaan). Inschrijven 


Een stadswandeling duurt 1 1/2 tot 2 uur, afhankelijk van de interesse van de groep. De maximale groepsgrootte bedraagt 15 deelnemers. De kosten van deelname aan een stadswandeling bedragen € 50 per groep. De wandelingen worden overdag verzorgd op een door u gewenst tijdstip. 

In onderling overleg kan ook een maatwerkwandeling worden verzorgd, bij voorbeeld een wandeling door de Landgoederenzone.

Arrangementen
Caférestaurant De Wits, Herenstraat 4 biedt in combinatie met een stadswandeling een aantal aantrekkelijke arrangementen aan: bij de start of het slot van de wandeling in De Wits kunnen de deelnemers bij voorbeeld korting op koffie met gebak of bij een glas wijn gratis een bitterbal krijgen. Ook heerlijke lunchpakketten behoren tot de mogelijkheden en indien men aansluitend wil lunchen of dineren, dan ontvangt men 10% korting op de rekening.

Meer informatie over de culinaire arrangementen van De Wits vindt u op de website: www.dewits.nl.